Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omorganiseringen har knappt inletts

/
  • ”Jag vet egentligen inte vad vårt uppdrag konkret innebär”, medger Jim Salomonsson, s, som sitter medi omorganisationsgruppen.

Uppsägning på grund av arbetsbrist av Ragundas kommundirektör, för närvarande Anders Andersson, och till följd av ny kommunal organisation är just nu inte aktuell. I varje fall inte för överskådlig framtid.

Annons

Och i varje fall inte förrän ett ännu knappt påbörjat nytt arbete med en ny, övergripande administrativ omorganisation funnit en avveckling av kommundirektörsbefattningen vara det bästa.

– Jag vet egentligen inte vad vårt uppdrag konkret innebär, medger Jim Salomonsson, s, som tillsammans med partikamraten Anders Frimert, Kjell Rubensson, c, och Per Aronsson, Ragundaalliansen, ingår i omorganisationens arbetsgrupp.

Kvartetten har hittills sammanträtt två gånger och då man enligt Salomonsson ägnat sig åt att betrakta kommunens nuvarande uppbyggnad.

– Dessutom har vi varit i kontakt med ett antal andra små kommuner för att ta reda på hur de är organiserade. Vi måste även inhämta kunskap från de kommunala verksamheterna för att få reda på hur saker och ting faktiskt fungerar, säger Salomonsson.

– Vi vet inte när man förväntar sig att vi skall ha slutfört vårt arbete.

– Optimisterna hade räknat med att vårt arbete skulle vara avslutat under våren och att en första redovisning skulle ha ägt rum i slutet av mars, innan vi ens kommit igång.

Mer läsning

Annons