Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mie och Pether ska hjälpa arbetslösa i Ragunda

/
  • Arbetsförmedlingens sektionschef i Hammarstrand, Anders Söderman tillsammans med de två arbetscoacherna  Pether Nylander och Mie Berglund. Foto: Ingvar Ericsson

Där det just nu är som kärvast på länets arbetsmarknad, i Ragunda kommun, där tunga nedläggningar och varsel under senare tid stått som spön i backen, anlägger Arbetsförmedlingen moteld.

Annons

På kontoret i Hammarstrand har man nu installerat länets första så kallade jobbcoacher, två personer som under ett år anställts med uppgift att bistå arbetssökande i kom

Det handlar om att på ett mera fritt sätt än brukligt hjälpa den arbetssökande att hitta jobb, motivera sig, formulera ett CV och förbereda sig för intervjuer samt att i viss mån söka presumtiva arbetsgivare.

I Ragunda kommun är i dag 160 arbetslösa och ett stort antal är varslade.

De två som engagerats är Hammarstrandsborna Mie Berglund, utbildad kurator, senast anställd som skolkurator i Stockholm, och Pether Nylander, tidigare verksam vid avflyttade försäkringsbolaget Aktsam.

– Jag tycker att vi hittat två mycket väl skickade personer för det här jobbet, säger Arbetsförmedlingens sektionschef i Hammarstrand, Anders Söderman.

Arbetsförmedlingen har fått statliga medel för att i den hårda ekonomin under 2009 ordna bistånd till friställda personer i deras försök att ordna sin situation.

Arbetsförmedlingarna i Jämtlands län, utom Bräcke och Härjedalen, har skaffat sammanlagt 16 jobbcoacher och de två första finns nu på plats där nöden är som störst.

Mer läsning

Annons