Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusberg blir Ragundas nye kommundirektör

/
  • Åke Ljusberg, ny kommundirektör  i Ragunda, väntas tillträda tjänsten den 1 augusti.
  • ”Jag kan bara bekräfta att Åke Ljus-berg är aktuell som kommundirektör”, säger Elisabet Yngström.

Åke Ljusberg, Östersund, blir, enligt vad LT erfar, ny kommundirektör i Ragunda. Han efterträder Anders Andersson som lämnar uppdraget för ett motsvarande jobb i Strömsunds kommun.

Annons

Ljusberg har tillfrågats och har tackat ja till jobbet, som han från 1 augusti tar på konsultbasis.

Några definitiva beslut är dock inte tagna. Socialdemokraternas styrelse och ledningen gör kommunens oppositionpartier är informerade.

Åke Ljusberg bekräftar att han vidtalats och att han uttryckt sitt intresse för att som högste administrative chef ta sig an den i dag tämligen sargade lilla kommunen.

– Fallet befinner sig ännu i ett mycket tidigt skede, säger Ljusberg, som gör klart att långt ifrån alla formalia för hans anställning ännu är klara.

Åke Ljusberg avgick för några år sedan efter åtta år som Bräckes kommundirektör.

Där hjälpte han till med det mycket omfattande projektet att inom loppet av mindre än ett år vända ett samlat underskott på runt 60 miljoner kronor till ett plusresultat. Kort därpå anställdes han av Försäkringskassan som dess länschef.

Hans sorti ur Försäkringskassan torde tillhöra de mera spektakulära i modern tid på våra breddgrader. Han fick sparken sedan verksamheten visat sitt bästa resultat någonsin, ett resultat som uppnåddes med hjälp av landets sämst avlönade personal.

Ljusberg kostade på sig ofinheten att på eget bevåg ge den duktiga personalen löneförhöjning, något som inte gillades av högsta vederbörande i Stockholm som gav honom att blankt silkessnöre.

– Jag erkänner att jag stärktes av det avskedet, säger Ljusberg, som i dagsläget inte vill kommentera sin möjliga anställning i Ragundas kommunhus.

Senast har han på halvtid varit regionchef för Mittsvenska Handelskammaren i Jämtlands län.

Samtidigt har han haft uppdrag som ordförande i länets sparbanksstiftelse och utredare av Krokoms kommuns näringslivsorganisation.

Åke Ljusberg hade tänkt pensionera sig om en dryg månad.

– Men att bli kommundirektör i Ragunda är för mig en mycket häftig och inspirerande utmaning som jag beslutat mig för att anta om jag får jobbet.

Ragundas kommunalråd, Elisabet Yngström, s, säger sig ännu inte vara beredd att kommentera en eventuell anställning av Åke Ljusberg.

– Jag kan bara bekräfta att han är aktuell.

Mer läsning

Annons