Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet vågade möta demonstranterna

/
  • Demonstranterna var tydliga med att skilja på sak och person och Terese Bengard fick några sympatikramar efter de senaste dagarnas turbulens.
  • PRO Ragundas ordförande Klara Lundborg talade utanför kommunhuset i Hammarstrand vid gårdagens demonstration. Kommunalrådet Terese Bengard (S) och oppositionsrådet Mikael Westin (C) lyssnade.

In i det sista var arrangörerna osäkra på om Terese Bengard skulle möta dem utanför kommunhuset.

– Det är inte säkert att polisen vill att Terese ska komma ut, berättade Klara Lundborg för de övriga demonstranterna.

Annons

Det förtäckta mordhotet mot kommunalrådet Terese Bengard (S) som gick att läsa i en artikelkommentar på ÖP:s hemsida för några dagar sedan har diskuterats i kommunhuset.

– Varken vi eller den lokala polisen tror att det är ett reellt hot men vi har naturligtvis värderat det och pratat med polis och Säpo för att få hjälp hur vi ska hantera frågan och i morgon ska vi ha en dialog med Säpo, säger Anna Forsberg, säkerhetssamordnare.

Terese Bengard valde att komma ut för att lyssna på Klara Lundborg och de andra demonstranterna tillsammans med oppositionsrådet Mikael Westin (C).

– Det här är en i grund och botten en trygg kommun och det är därför vi bor här men det är klart att man blir lite mer försiktig, men det är viktigt att göra det här annars får den som mordhotar vinna, säger Terese Bengard.

Mer läsning

Annons