Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtkraft satsar på vindkraft i Borgvattnet

/
  • Enligt Melcher Falkenberg, ansvarig för Jämtkrafts investeringar i vindkraft, planeras det investeringar på tiotals miljarder i länet.Foto: Vindkraftgruppen
  • Enligt Melcher Falkenberg, ansvarig för Jämtkrafts investeringar i vindkraft, planeras det investeringar på tiotals miljarder i länet.Foto: Vindkraftgruppen

Jämtkraft och Vindkraftgruppen projekterar vindkraftsanläggningar – el som motsvarar uppvärmning av 9000 villor. Plats: Borgvattnet.

Annons

LT har tidigare berättat om norska Statkrafts och SCA:s miljardsatsning på vindkraft i Ragunda, Strömsund, Bräcke och Sollefteå kommuner.

Bara i den så kallade Björkvattnetparken planerar SCA att sätta upp runt 200 verk.

Men nu ger sig ännu ett par vindkraftsaktörer in i området.

Jämtkraft och Vindkraftgruppen projekterar för två vindkraftparker i närheten av Borgvattnet. Parkerna omfattar sammanlagt 25 turbiner som beräknas ge 180 Gwh vilket motsvarar el för uppvärmning av 9000 villor.

– Vi kommer att inventera de här två vindkraftsparkerna som det handlar om nu under sommaren och informera kringboende om planerna, säger Melcher Falkenberg, ansvarig för Jämtkrafts investeringar i vindkraft.

Den 8 juli hålls ett informationsmöte i Borgvattnet för att svara på frågor och ta in synpunkter utifrån den projektidé som finns.

– Ett antal vindmätningar är genomförda i området som visar på mycket goda vindförhållanden. Under hösten räknar vi med att ta ett definitivt beslut kring projektet och eventuella kompletterande vindmätningar, säger Melcher Falkenberg.

Investeringar på tiotals miljarder planeras i länet vilket, enligt Falkenberg, ”…skapar en stor ekonomisk stimulans som ger nya arbetstillfällen och bidrar till näringslivsutveckling”.

– Jämtkraft har ambitionen att vara en betydande aktör på vindkraftområdet. Vi har som affärsmål att fram till 2014 i det närmaste fördubbla vår förnybara elproduktionskapacitet. Vi har för avsikt att göra stora investeringar, gärna i samarbete med andra aktörer med lokal förankring

Mer läsning

Annons