Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell Hammarstrand har bytt ägare

/

En av östra länsdelens större hotellanläggningar, Hotell Hammarstrand vid Kullstabergets fot i Hammarstrand, har bytt ägare.

Annons

Z-Nöje AB, ägt av Per Bergvall, Rolf Nilsson och Hans Thomson, har för 1,2 miljoner kronor sålt hotellet till Vätte i Hammarstrand AB, helägt av Ulf Müller, Härnösand, som till följd av köpet flyttat till Hammarstrand.

Ulf Müller äger företaget Härnösands Plastindustri AB (15 anställda) och ett fastighetsbolag som äger ett 1 200 kvadratmeter stort industrihus i Härnösand.

Ulf hittade Hammarstrandshotellet på Blocket när han sökte ett fjällstuga till salu.

Ulf, 53, har sina rötter i Filipstad och har ett restaurangförflutet på Grythyttans gästgivargård under självaste Carl-Jan Granqvist, där han som servitör jobbade tillsammans med sin då blivande sambo, hovmästarinnan Taina.

Även den hotellutbildade Taina har flyttat till Hammarstrand där hon åtagit sig hotellansvaret för Ulfs nyförvärv.

– Det här hotellet har just nu gott flyt när det gäller konferenser, förklarar Ulf.

– Antalet har ökat varje månad på sistone.

– Så grundförutsättningen för att det här ska gå bra finns.

Sedan tillträdet har Ulf byggt om hotellets bardel till vildmarksstil.

Hotell Hammarstrand, som tidigare hette Hotell Gullbacken, innehåller, förutom konferensfaciliteter och restaurang, 18 dubbelrum och 11 enkelrum.

Ulf aviserar redan inför en vildmarksmässa i mitten av augusti och hotellet har fått uppdraget att i höst svara för Ragundaföretagarnas årligen återkommande Vildhussgala.

Mer läsning

Annons