Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här råder omöjlig gemenskap i ”de fyras” pressinformation

/
  • De fyra vägrade att fotograferas på samma bild. Bilden är ett montage.
  • ”Åke Ljusberg har i tv utmålat sig som Svarte Petter och därför vill vi den här gången ha fez på oss på bild för att visa att vi tänker på honom”, säger vänsterpartisterna Sara Lindström och Eija Dibba.
  • Stefan Nilsson och Bo Bergström: Vi undrar på vilket sätt vi stört Åke Ljusberg, säger de.

De fyra Ragundapolitiker, som under förra veckan angavs som den jobbiga anledningen till att kommunalrådet Elisabet Yngström (S) och kommundirektör Åke Ljusberg lämnat sina uppdrag, inbjöd gemensamt till pressinformation i Krångede kraftverksmuseum på måndagen.

Annons

Informationen skulle enligt inbjudan ge de fyras syn på främst Ljusbergs, men även Yngströms anklagelser mot dem.

LT kom på avtalad tid och plats med hopp om en samlad information och ett gemensamt försvarstal. Så blev det sannerligen icke.

Medan vänsterpartisterna Eija Dibba och Sara Lindström drog sin version lämnade den borgerliga Ragundaalliansens Bo Bergström och Stefan Nilsson rummet.

Och vice versa.

Ett gemensamt fotografi på de fyra vordna oppositionspolitiska länsdoldisarna var inte att tänka på. Detta trots att de gemensamt fått utstå ett tämligen tungt mediatryck under den gångna veckan.

Dibba och Lindström vägrade i sten.

– Folk kan ju tro att vi tillhör samma parti om vi förekommer på samma bild, vi och Bergström och Nilsson, förklarade Sara Lindström.

Mer läsning

Annons