Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fujitsu i Stugun expanderar i hyrda moduler

/
  • Fujitsu Stuguns Joakim Nilsson ser fram emot att företaget skall få expandera i de sex kontorsmoduler som Ragunda kommun hyrt för företagets ändamål.Foto: Ingvar Ericsson

Fujitsu i Stugun, ett japanägt företag som svarar för datorsupport för Swedbanks personal i Sverige, behöver öka sin personal med sannolikt sju personer.

Annons
En sådan expansion är inte praktiskt möjlig i företagets nuvarande hyrda lokaler i det av Ragunda kommun ägda huset Nornan, Stugun.
För att lösa företagets lokalbekymmer och för att värna om Fujitsus välmåga har kommunen hyrt sex kontorsmoduler, som inom kort kommer att placeras i anslutning till Nornan och där Fujitsu får bosätta sig.
Fujitsu i Stugun är med sina 66 anställda en mycket stor arbetsplats i Ragunda kommun.
Företaget ges med de nya modulerna möjlighet att öka sin personal med upp till 30 personer och till att börja med kommer 17 personer att beredas nya arbetsplatser i modulerna.
Fujitsu i Sverige har enheter i Stockholmstrakten på Lidingö i Kista och i Stugun.
Företaget förlorade en del personal i Stugun i samband med de statliga verkens utlokalisering, något som lett till att man i dag har mera lokalt förankrad personal.
De flesta är bosatta inom fem mils radie.
Företaget firade i söndags tioårs-jubileum i Stugun.
- Våra siffror har aldrig varit bättre än de är i dag, säger företagets utbildnings- och rekryteringsansvarige Joakim Nilsson.

Mer läsning

Annons