Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringsbolag intar Aktsamhuset

/
  • Örjan Backlund och Mattias Nordenström flyttar Moderna Försäkringars kontor från Ragunda gamla tingshus till tidigare Aktsamhuset, numera företagshotellet i Hammarstrand.
  • Moderna försäkringar har sedan tre år tillbaka haft sitt kontor  i Ragunda gamla tingshus.Foto: Ingvar Ericsson

För tre år sedan flyttade försäkringsbolaget Aktsam från Hammarstrand och lämnade ett stort, gapande tomt kontorshus efter sig.

Annons

Fem av de 72 friställda fick nya jobb när försäkringsbolaget Moderna Försäkringar etablerade sig i Ragunda gamla tingshus, ägt av Ragunda kommun.

Moderna Försäkringars intåg i Ragunda har varit framgångsrikt och i dag arbetar 15 personer i huset.

Under den närmaste månaden byter företaget lokaler.

De flyttar in i det tidigare, numera av Ragunda kommun ägda Aktsamhuset i Hammarstrand!

– Som det ser ut just nu kommer vi vid årets slut att vara ytterligare fem som jobbar i företaget, säger platschefen Örjan Backlund.

– Jag och skadechefen Mattias Nordenström kommer att sitta på precis samma platser i vår nya arbetsplats som när vi en gång jobbade på Aktsam.

Moderna Försäkringar kommer tills vidare att behöva runt 450 kvadratmeter av det 1 800 kvadratmeter stora kontorsrummet i det vordna kommunala företagshotellet i Hammarstrand.

Sedan i höstas ägs Moderna Försäkringar av danska, 4 800 anställda stora, Nordentäckande Tryg-Vestakoncernen som lastar över en hel del uppdrag till enheten i Ragunda.

– I fjol hanterade vi 11 000 skador och i år blir det 20 000.

– I och med ägarbytet har den här enheten blivit ett renodlat motorfordonsskadecenter som förutom personbilar numera även hanterar yrkestrafikfordon som taxi och lastbilar.

Ragunda gamla tingshus, som efter en rad företagsetableringar i sig blivit något av ett högteknologiskt centrum, kommer tills vidare att stå tomt och vänta på nya hyresgäster.

Mer läsning

Annons