Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlängd matproduktion i Borgvattnet

Köket i äldreboendet Borggården i Borgvattnet blir kvar i ytterligare minst två år. Ragunda kommunstyrelse beslutade i ärendet på tisdagen.

Annons

LT har tidigare rapporterat om fallet där det i tjänstemannaförslaget framgick att kommunen antingen skulle ta över mathållningen själv eller att fortsätta köpa den 75-procentiga kokerske tjänsten av Borgvattnets ekonomiska bygdeförening i ett år framåt.

Kommunstyrelsen valde fortsatt köp av tjänsten, men i två år framåt, ett resultat av att Ragundaalliansen tillsammans med Centern och Vänsterpartiet så ville.

Socialdemokraterna röstade för ett års fortsättning, men blev i egenskap av minoritetsregering nerröstade.

I Borgvattnet går man i ytterligt spänd förväntan inför ett eventuellt positivt beslut om vindkraftsutbyggnad i bygden och då man räknar med ett bygdens uppsving.

Att få ha kvar matproduktionen i byn är enligt Borgvattnetborna ett livsvillkor för Borgvattnets dagligvarubutik.

Att matproduktionen får en förlängning räknar man skall öka förutsättningarna att butiken kan överleva fram tills vindrallarna kommer och enligt förhoppningarna gör sina inköp i affären.

Att politikerna var mer generösa än kommunens tjänstemän kommer enligt kommundirektör Åke Ljusberg att leda till en sammanlagd kostnadsökning för de två åren på runt 400 000 kronor för kommunen.

Alternativet utan kostnadsökning hade varit att laga maten i till exempel Stugun för transport till Borgvattnet.

Mer läsning

Annons