Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningen Indalsleden firar 50 hela året

/
  • Erik Lihm och Ann-Cathrine Wiklander uppträdde på Centrum i Hammarstrand när Föreningen Indalsleden inledde firandet av 50-årsjubilaren, föreningen bildades 1963.
  • Erik Lihm har bland annat spelat med Vikingarna i 20 år. Nu är han ute på turné med Ann-Cathrine Wiklander. Här spelar han sydamerikanska rytmer på ett flygelhorn för publiken i Hammarstrand.
  • Ann-Cathrine Wiklander sjöng några av sina hitlåtar från Svensktoppen men publiken fick också höra nyskrivet material av henne och Erik Lihm.

Föreningen Indalsleden fyller 50 år och inledde jubilerandet med musikcafé i Hammarstrand.

– Vi kommer att slå på stort och fira hela året med många arrangemang, säger Britt-Inger Bergqvist.

Annons

För att utveckla Indalsleden till en turistattraktion bildades Föreningen Indalsleden. Året var 1963. I år tänker styrelsen uppmärksamma sin 50-åring rejält.

– Vi vill göra det här året alldeles speciellt och fortsätta att arbeta för att göra Indalsleden till Sveriges vackraste turistväg, säger ordförande Leif Westlund.

Bland annat har föreningen startat ett Leaderprojekt för att röja sly längs med sträckan för att kunna bevara utsikten. Festligheterna startade i helgen med musikcafé på Centrum i Hammarstrand. Ann-Cathrine Wiklander och Erik Lihm uppträdde och publiken fick lyssna till både nyskrivet material och gamla välkända låtar. Erik Lihm spelade med Vikingarna under 20 år och Ann-Cathrine har haft stora framgångar på Svensktoppen.

Inplanerade arrangemang är danssupé på hotellet i Hammarstrand och ett musikcafé i Boda i maj. Men det kommer att firas hela året.

– Vi kommer att satsa extra mycket i år och efter 50 år vill vi göra nytt avstamp och utveckla oss ännu mer, säger Britt-Inger Bergqvist.

SVT Umeås På dans med Kurt var på plats och filmade under musikcaféet.

Mer läsning

Annons