Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomichefen säger upp sig

/
  • Martin Rolén lämnar Ragunda kommuns ekonomichefsjobb på grund av besvikelse över kommunens politiker.

Ragunda kommuns ekonomichef Martin Rolén sade inför sittande kommunstyrelse i tisdags upp sig från sitt jobb. – Jag sade upp mig efter mycket moget övervägande och skälet är enkelt: Kommunens politiker med Elisabet Yngström i spetsen saknar mod och enighet.

Annons

”Min drivkraft har varit att medverka till att få kommunens ekonomi i balans, en grannlaga uppgift med alla de problem som kommunen har”, skriver Rolén i ett internmeddelande i kommunen.

”Det har varit ett av de mest intressanta jobb jag haft och jag är övertygad om att möjligheter finns att komma till rätta med problemen och att vi kan få verka i en frisk kommun”.

Rolén har på senare tid varit mycket engagerad i en ekonomisk treårsplan med målet att år 2012 skapa en Ragunda kommun i ekonomisk balans.

Det var i slutet av förra året som Martin Rolén och kommundirektör Anders Andersson fick motta varsitt brev där det framgick att de båda tillsammans med personalchefen skulle varslas om uppsägning.

Detta om ett framtaget förslag till omorganisation av kommunen skulle genomföras.

– Brevet indikerar att mitt förtroende hos ledande politiker sviktat, säger Rolén.

– Framförallt i svåra tider är det av yttersta vikt att ömsesidigt förtroende finns, och nu är det inte så. Då det verkar som om någon nyordning på den politiska arenan inte förestår väljer jag att avsluta min anställning.

– Kommunalrådet Elisabet Yngström har från olika håll, även från de egna leden, haft ett tryck på sig att avgå och det har varit ett väldigt skrammel sedan i början av december, säger Rolén.

– Det verkar dock inte hända någonting. Jag har inget förtroende för Yngström och då kan jag inte ha det här jobbet.

– Jag känner mig mycket skeptisk inför det pågående försöket till omorganisation av kommunen. Jag undrar vilka erfarenheter de har av stora organisationer, de som jobbar med omorganisationsförsöket.

– Man borde ha tillsatt en kunnig organisationskonsult.

Rolén, som har ett förflutet i Telias ledning, har haft jobbet i två år. Han lämnar jobbet om en månad och kommer därefter att på halvtid sköta sitt nya jobb som vd i Ragunda kommuns nya energibolag.

Mer läsning

Annons