Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diggiloo besöker Utanede när kung Chulalongkorn ska firas

/
  • Ruth AB:s vd Ulf Edström framför den byggnad i Utanede som från och med 10 juli byggs om för thaimassage.
  • I mitten av juli arrangeras festligheter på thaipaviljongen i Utanede.
  • Det nya marknadshuset i Utanede har fått låna en trilla från muséet i Härnö- sand och som ingick i den kortege som 1897 drog fram genom staden. På bilden Niklas Edström, Ulf Edström och paviljongvärdinnorna Lotta Orrebo och Sanna Nordqvist, båda från Utanede.

All respekt för Club Nostalgias nyligen körda och spektakulära backtävling uppför Kullstaberget i Hammarstrand. Låtom oss inte blanda päron och äpplen, men vete dock sjutton om inte det som vankas i Utanede, söder om Bispgården, helgen 18–19 juli blir ett totalt sett långt vassare arrangemang i trakterna.

Annons

Eller vad sägs om en stundande publikmatch mellan Lasse Holm och gamle kung Chulalongkorn av Siam!

Lördagen den 18 kommer Lasse dragande och uppträder vid thaipaviljongen med sin Diggilooshow innehållande Brolle, Ola, Linda Bengtzing, Niklas Strömstedt, Jessica Andersson, Sara Löfgren, Mojje, Arja Saijonmaa, Thomas Petersson och Magnus Johansson.

Söndagen den 19, den officiella jubileumsdagen för firandet av kung Chulalongkorns färd genom Utanede 1897, kommer i numera känd ordning företrädare för thailändska staten, beskickningen och en stor skara både thailändska och svenska dignitärer till platsen.

Detta för att bland mycket annat nedlägga sin krans i paviljongen och njuta av allehanda thailändsk kultur med praktfull dans i första rummet.

Det aviseras även lite thaidans i Diggilooshowen.

Förutom uppträdandena laddas det för fullt för en thaifestival som inleds torsdag 16 med en större thaimarknad.

35 knallar, i huvudsak thailändare, har anmält sitt deltagande.

Mer läsning

Annons