Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bjuder upp till politisk dans

/
  • Elisabet Yngström och två av hennes möjliga koalitionskavaljerer, Stefan Nilsson, Ragundaalliansen och Sigvard Backlund, c. Vid fotograferingstillfället deltog inte någon företrädare för v. Foto: Ingvar Ericsson

Samba, bakmes eller varför inte ringdans? Nu bjuder Ragunda kommuns socialdemokrater upp de övriga partierna i kommunens parlament.

Annons

En socialdemokratisk uppbjudningsgrupp har satts samman och som består av Karl-Anders Andersson, Jan-Owe Johansson, Brittinger Håkansson och Jim Salomonsson.

Kvartetten har i uppgift att hitta en lämplig moatjé till socialdemokraterna på det att en majoritet kan bildas och att kommunen därefter kan drivas vidare så som en kommun skall drivas.

Övriga partier i kommunen har, enligt vad LT erfar, ännu inte hunnit utse sina förhandlare.

Även centern har ställt sina platser till förfogande.

LT kunde i gårdagens tidning rapportera om hur Ragundas socialdemokrater lämnat samtliga förtroendeposter inklusive kommunstyrelsens ordförandeskap, det vill säga kommunalrådssysslan.

Det var när förslaget till omorganisation av kommunledningen skulle presenteras för kommunstyrelsen som s-kommunalrådet Elisabet Yngström – det medger hon själv - genade och släppte förslaget utan att det var tillräckligt förankrat.

– Jag erkänner att jag inte förstod att förslaget inte var tillräckligt förankrat.

Ragunda-alliansens ordförande Stefan Nilsson anser att det bästa för situationen hade varit att Elisabet Yngström hade stigit åt sidan och att s hade drivit kommunen vidare fram till valet som om ingenting hänt.Vid tisdagens budgetkonferens klargjorde kommundirektör Anders Andersson att samtliga valda ordföranden sitter kvar tills nya valts.

– Vi kommer att formellt korrekt kunna lösa våra uppgifter.

Mer läsning

Annons