Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelkonstnär vill förbli anonym

I gårdagens LT berättades det om den vita flygande cykeln i Indalsälven vid Hannesforsbron, söder om Bispgården. Efter artikeln ringde den anonyma skaparen.

Annons

Till en början var han mycket öppen om sin identitet. Han berättade alla detaljer kring hur han förfarit när det gäller att montera upp cykeln och dessförinnan en toalettstol.

Några timmar efter det att vi avslutat samtalet ringde han igen och gjorde klart att han ångrat sig och ville förbli anonym, något som LT givetvis respekterar.

Vad vi dock kan avslöja är att han är mellan 30 och 40 år, kyrkskriven i Fors församling och mekaniskt intresserad.

– Jag har alltid gillat att göra saker som sticker ut lite, säger han och avslöjar att det var han som för ett tiotal år sedan låg bakom två så kallade ufo-ringar i en åker mellan Hammarstrand och Ragunda, ett tilltag som vållade stor uppståndelse, inte minst i allehanda media.

Många dömde ut företeelsen med de tillplattade partierna i åkern som bluff, medan andra stärktes i sin tro på besökare från rymden.

– Själv hade jag skitkul när jag lyssnade på alla kommentarer och förklaringar.

– Det häftigaste var en kvinna som sade sig ha gått i ringarna och riktigt känt att det faktiskt var rymdvarelser som landat på platsen.

– Jag vill passa tillfället att så här i efterskott be den drabbade bonden om ursäkt för vad jag gjorde med hans åker.

Skälet till att toalettstolen inte finns på plats är att det kommit någonting flytande i älven och träffat stolen som stupat i vattnet.

Skälet att mannen gjort såna här arrangemang är inte på grund av några konstnärliga ambitioner, även om man skulle kunna tro så.

– Jag tycker bara att det är kul och mina grejor väcker uppenbarligen förundran hos folk.

Mer läsning

Annons