Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Club Nostalgia sprider sina gracer

/
  • Snyggt paketerade på och i Kent Karlssons Chevrolet Caprice -56 ser vi från vänster Anna Engström, Brunflo, Jimmy Karlsson, Lien, Anders Söderström, Brunflo, Tomas Engström, Trefoten, och Sara Karlsson, Kullsta.

Det känns som om Hammarstrands riksbekanta retrosällskap Club Nostalgia har mognat på sig en smula.

Annons

Den i grund och botten och till vardags inte över sig miljöfokuserade församlingen har i år utvidgat antalet Club Nostagiadagar till fyra och där en rad nya aktiviteter jämfört med tidigare år ingår.

Föreningen sprider till exempel sina gracer även utanför Hammarstrands asfaltdjungel och det handlat i år inte bara om att gasa och bränna dyrbart gummi.

Sålunda arrangerades i går kväll, onsdag, ett litet byarally där deltagarna företog en rundtripp från Hammarstrand till Kullsta, Näset, Pålgård, Krokvåg, Ammer och tillbaka till Hammarstrand. Därvid svarade varje by för sina egna arrangemang.

I kväll, torsdag blir det Nostalgikafé på Hotell Wildhussen med uppträdande av lokala artister och hjulkul vid Zorbcentret i Döviken.

På fredag arrangerar en av den svenska raggarbilsvärldens kultfigurer, Lars-Åke Krantz, Härnösand, skönhets-/charmtävling mellan 32 bilar. Flera sådana tävlingar arrangeras och en USA-resa väntar på vinnaren.

Club Nostalgia är en snart 20-årig institution som i dag har 120 medlemmar i sin medlemsmatrikel. Årets höjdpunkt blir som vanligt och nu på lärdag backtävlingen Nostalgia Hillclimb uppför Kullstaberget. Där färdas fordon av diverse kvalisorter uppför backen i två resor.

Den som har minsta tidsskillnad på dessa två resor vinner. Disciplinen benämnes tidsdifferenstävling och är för det mesta mycket sevärd. I år startar 55 ekipage, det vill säga tävlingen är fullsatt.

Lördagen avslutas med cruising och levande rock 'n roll vid Club Nostalgias högkvarter.

Där spelar Stockholmsbandet Billy and the kids på klubbverandan och där den omgärdande asfaltplanen får används till det som gottfinnes, asfaltdans, till exempel.

– Det kan inte bli bättre än så här, förklarar en trosviss Nostalgiabas, Tomas Engström.

Mer läsning

Annons