Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräcke och Ragunda vill byta räddningsledningen

Redan vid kommande årsskifte övertas av allt att döma hela räddningsledningen i Östra Jämtlands räddningsförbund av Norra räddningsförbundet.

Annons
Detta innebär bland annat att avgående räddningschefen i Östra, Kjell Lundboms jobb övertas av Norras räddningschef Morgan Olsson, som fram till för något år sedan var Östras räddningschef.
Allt talar dessutom för att Östra Jämtlands kommunalförbund, som hanterar Bräcke och Ragunda kommuners räddningstjänst, upplöses och inkorporeras med norra räddningsförbundet, där Bergs, Östersunds, Krokoms och Strömsunds kommuner ingår.
Nyordningen kan komma att bli verklighet om ett år.
- Vi har funderingar på att göra som Bergs kommun gjort, nämligen att köpa hela ledningsfunktionen av Norra, säger Östras ordförande Jörgen Persson, s.
Beslut om att från och med årsskiftet köpa ledningstjänst av Norra tas vid Östras direktionsmöte 1 december.
- Om prislappen blir rätt föreslår jag att vi genomför den här ändringen. Vid Norras direktionsmöte härom dagen sattes 21 januari 2010 som ett preliminärt datum för när en sammanslagning skall äga rum och Östra Kommunalförbundet upphör att existera.
Bräcke och Ragunda kommuner måste söka inkorporeringen var för sig.
- Att vi går in i Norra innebär inga förändringar när det gäller vår nuvarande ekonomi och innan ett samgående måste vi ha åstadkommit en ekonomi i balans, säger Jörgen Persson.

Mer läsning

Annons