Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avbryter sökandet efter 37-åringen

Varför pågick under söndagen inget polis­lett, organiserat sökande efter den 37-årige man från Hammerdal som sedan i torsdags är försvunnen i trakten av Borgvattnet?

Annons

Den frågan ställde man sig under söndagen lite till mans i området.

– Vi fann på lördagskvällen att vi inte längre hade några uppgifter att gå på, förklarar vakthavande polisbefäl i Östersund på söndagseftermiddagen, Henrik Hansson.

– Vi har avslutat sökandet i området, men vi skall givetvis genom polisens spaningsavdelning fortsätta söka efter den försvunne på andra sätt. Vi är tacksamma för alla tips som kan sättas i samband med försvinnandet.

Ett av de mera omfattande räddningspådragen i länet på senare tid sökte under lördagen ett 6 x 5 kilometer stort område, främst norr om Borgvattnet och med utgångspunkt från Helgvattnet, där den saknade mannens bil och ena hund påträffades i fredags. När det intensiva letandet på lördagskvällen inte givit något som helst resultat tog vakthavande polisbefäl i samråd med länspolismästaren beslutet att polisen och hemvärnet avbryter spaningarna på plats i Borgvattnet och Hammerdal.

Tanken var att frivilliga skulle ge sig ut och leta under söndagen, men bland annat det kraftiga snöfallet under natten mot söndagen stoppade planerna.

Sökandet fortsätter i dag, måndag, i annan form och inom kriminalpolisens spaningsrotels försorg.

Det var i torsdags när mannen skulle hämta sin dotter på skolan i Hammerdal och inte dök upp som man började undra vart han tagit vägen.

Polisen larmades och åkte till platsen och inledde under eftermiddagen efterforskningar i och runt hans hem i Hammerdal.

På fredagsförmiddagen hittade mannens bror 37-åringens bil på en sidoväg på vägen mellan Skallsjön och Fullsjön, någon kilometer norr om Borgänge, där 37-åringen brukar jaga.

Dessutom kunde spaningsmanskapet fastställa den sista plats varifrån mannen använt sin mobiltelefon, vilket var i trakten av Borgvattnet, något som gjorde att spaningsarbetet förlades till Borgvattnet.

37-åringens andra hund hade letat sig till den gård i Borgvattnet där 37-åringen brukar bo under jaktperioderna. Polis kallades och med hundpatruller och helikopter med värmekamera började området norr om Borgänge genomsökas.

På fredagskvällen blåstes sökandet av och återupptogs på lördagen med deltagande av lokalbefolkning, polis och hemvärn,

Terrängen som genomsöktes mäter flera hundra hektar och delades in i ytor där folk sökte med 2–3 meters lucka.

Spaningsmanskapet bestod under lördagen av åtta poliser med helikopter, 50 civila, 50 från hemvärnet, två av polisens hundförare, fem från hemvärnet och ett antal civila hundar.

– Vi är mycket tacksamma mot alla som ställt upp och hjälpt till i det här arbetet, sade på söndagskvällen vakthavande Henrik Hansson.

Mer läsning

Annons