Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikansk tobaksjätte får Snusab på fötter igen

/

Snusabs ekonomiska kris är över för den här gången. Bispgårdenföretaget har fått finansiell hjälp från tobaksjätten Ligget i USA och snusproduktionen väntas komma igång under december månad.

Annons
Snusab har under hösten haft stora ekonomiska problem och företaget tvingades i oktober att varsla två av de tre anställda. Samtidigt har företaget tecknat avtal om att exportera ett stort antal snusdosor till det amerikanska tobaksbolaget Ligget de kommande två åren.
Problemet för Snusab har varit den akuta bristen på pengar men nu har alltså storkunden Ligget gjort en förskottsbetalning så att produktionen ska kunna komma igång.
- De har gått in och hjälpt oss med finansiering så att vi fått bukt med de ekonomiska problemen. Men med den här finansieringen har vi kunnat lösa de leverantörsskulder som vi haft, berättar Lennart Melander som är en av Snusabs delägare.
Han berättar också att företaget måste få hem en del material och råvaror innan man kan börja tillverka snus igen. Lennart Melander tror och hoppas att produktionen på Snusab ska vara igång i december. Under nästa år ska Snusab leverera 3,5 miljoner snusdosor till Ligget och året därefter 4 miljoner dosor. Tre anställda räcker till för den produktionen men Lennart Melander berättar att man för diskussioner med andra tänkbara kunder och att produktionen och antalet anställda kan komma att utökas framöver.

Mer läsning

Annons