Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke Ljusberg: Bilden av Ragunda har inte förbättrats

Från och med i dag är Åke Ljusberg pensionär.Åtminstone tills vidare.

Annons

Han ser tillbaka på sin korta tid som Ragundas kommundirektör:

– Jag satte upp tre mål när jag efter eftertanke åtog mig jobbet, nämligen att ordna ekonomin, näringslivsklimatet och bilden av kommunen.

– När det gäller ekonomin är jag mycket nöjd och kommunen har nu en realistisk plan för att förbättra näringslivsklimatet och som sträcker sig ett år framåt.

– Försöken att ändra den sargade bilden av Ragunda kommun har däremot totalt misslyckats, säger Ljusberg.

– När den uppenbara målsättningen hos fyra folkvalda politiker är att misskreditera kommunen så mycket som möjligt och med vilka metoder som helst kan jag inte bidra till att förändra bilden av kommunen.

Det var fallet med matproduktionen vid äldreboendet i Borgvattnet som blev droppen som fick bägaren att rinna över för Ljusberg.

– När de som jag satt att sköta utredningen om maten plötsligen fann två kommunstyrelseledamöter, Stefan Nilsson och Sara Lindström, samt fullmäktigeledamoten Eija Dibba som företrädare för Borgvattnetborna fick jag nog.

– Att sitta på båda sidor om ett förhandlingsbord var en jävssituation så det skrek och som dessutom undergrävde förutsättningarna att sluta ett avtal.

En fjärde person som bidragit till Ljusbergs beslut att sluta är alliansens nye ledamot Bo Bergström.

– Praktiskt taget varje dag kommer förfrågningar från honom med krav på att få se kommunens lönelistor, chefsavtal och liknande.

– Vi kopierar och tar fram information, en oerhörd massa jobb vars resultat främst används för ett enda ändamål, nämligen att utöva mobbning mot Elisabet Yngström.

– Visst har man rätt att få ut information, men att ta fram uppgifter tar stora resurser av oss och andas en frustrerande misstanke om att kommunens personal sysslar med oegentligheter.

– De kan fortsätta att jobba på det sättet, men då vill inte jag vara med.

Ljusberg säger sig över lag ha haft ett mycket gott samarbete med politikerna.

Mer läsning

Annons