Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo Jönis var Charlie Normans basist under 20 år

/
  • Multiinstrumentalisten Ulf Johansson-Werre, Jan-Olof ”Joffe” Enbom, basist i Hep Stars, och Peo Jönis, häftig trio i Torpshammars herrgårds musikhörna.

Herrgårdsherren i Torps-hammar, exilmasen Peo Jönis, 62, är en av vårt lands mera utstickande musikaliska finlirare.

Annons

Han fästes på artisternas rikskarta som en av sångarna i Berndt Östs Family Four och har i sitt ytterligt digra meritskåp 20 år som basist åt framlidna pianolegender som Charlie Norman och Berndt Egerbladh.

Han driver en artistförmedling som numera har sitt säte i Torpshammar och som är herrgårdens juridiska ägare. Dessutom driver han sedan 20 år storbandet Satin Dolls, en damorkester med sin storhetstid i programmet ”Det kommer mera...” med Arne Hegerfors och Martin Timell.

När LT kom på besök ockuperades ett av herrgårdens gästrum av mästerlige multi-instrumentalisten Ulf Johansson-Werre som Peo har för vana att spela ihop med, ofta tillsammans med Charlie Normans trummis Ronnie Gardiner.

Att inte utnyttja resurserna vore ju tjänstefel för Jönis, som en vecka om sommaren arrangerar musikkurser i herrgården med både sig själv och Ulf Johansson-Werre som ledare jammare.

Det musikaliska temat återfinns även i form av Cornelisarrangemang och spelmansträffar.

Sven Hedlund var nyligen på plats i Torpshammar för att repetera inför sin nya Elvisplatta.

Årets första majfirande blir i form av södra Norrlands raggarbilars vårmönstring där Bräcke motorklubb aviserat deltagande.

Dream team. Torpshammars herrgård sysselsätter fem personer, bland dem Jan-Olof ”Joffe” Enbom, basist i Hep Stars, tillika kunnig sommelier, och Joffes fru, tidigare resebyråtjänstemannen Monica Lööf.

– Med den samlade kompetens vi har är vi ett dream team, säger Peo Jönis.

– Nu när jag börjar veta vad jag talar om har jag upptäckt att det egentligen inte är så väldigt stor skillnad mellan att spela musik och ta hand om folk på annat sätt.

Mer läsning

Annons