Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngre par jagade pojke och gav honom stryk

En man och en kvinna är anhållna misstänkta för att ha hotat och slagit en 17-åring. Misshandeln inträffade i centrala Östersund under torsdagskvällen.

Annons

Två personer, en man och en kvinna är anhållna misstänkta för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Det var i torsdags kväll ungefär klockan 20 som de båda ska ha angripit och slagit en yngling. Attacken ska ha startat vid Busstorget i Östersund där ynglingen befann sig tillsammans med en kompis, paret har sedan jagat pojken ner mot Prästgatan. Enligt polisen har det eventuellt används någon form av tillhygge.

– Vi har uppgifter om att det förekommit någon form av ölsejdel eller avslagen flaska, säger åklagare Lillemor Ersberg.

Pojken som råkade ut för misshandeln och hoten är 17 år. Den anhållne mannen är 26 år och kvinnan 21 år. Under fredagen hölls förhör med tre vittnen. Även den misstänkta mannen och kvinnan förhördes.

– Initialt har de förnekat gärningen, säger Lillemor Ersberg.

Åklagaren har inga uppgifter om motivet till misshandeln, hon vet heller inte huruvida det anhållna paret och målsäganden är bekanta med varandra. I samband med att händelsen polisanmäldes fanns det uppgifter om att ynglingen utsattes för angreppet på grund av att han har utländsk härkomst.

– Vi har inga uppgifter om att det ska vara så, men vi håller naturligtvis alla dörrar öppna, säger Lillemor Ersberg.

Mer läsning

Annons