Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne finns till Krokomsrånet

/
  • Det var sedan dagskassan placerats i en bankbox utanför Handelsbank som rånaren slog till.

En person som kan ha intressant information om rånförsöket i centrala Krokom hörde i går av sig till polisen.

Annons
- En person som bor i området trodde sig ha sett saker med anledning av det här och de iakttagelserna ville den här personen lämna till oss, säger Mikael Gruvelgård vid Krokomspolisen.
Polisen bedömde i går att det kan vara frågan om vittnesuppgifter.
En man i 25-årsåldern fördes till Östersunds sjukhus sedan han blivit slagen med ett tillhygge i samband med ett rånförsök i Krokom på onsdagskvällen. En maskerad person dök plötsligt upp i centrala Krokom när mannen var ute för att banka kassan i en bankbox vid 21.30-tiden.
Pengarna som mannen hade med sig var dagskassan i det företag han jobbar. Han hade fått in dem i bankboxen när rånaren slog till.
Den maskerade personen krävde pengar och underströk hotet genom att slå mannen med ett tillhygge. Skadorna är inte allvarliga, enligt polisen.
Han kunde själv slå larm om händelsen efteråt.
De närmare omständigheterna kring rånförsöket ska utredas ytterligare. Hittills pekar inget på att rånaren fick med sig några pengar.
I går var det aktuellt för kriminalpolisen att hålla kompletterande förhör med mannen som utsattes för rånförsöket.
- Mannen hade precis hunnit banka kassan och stänga luckan när gärningsmannen kom fram enligt de uppgifter vi hittills har, säger Mikael Gruvelgård.
En teori polisen jobbar med är att den maskerade personen hade en medhjälpare som plockade upp honom med bil.
Vittnen som lagt märke till fordon som rört sig i centrala Krokom, eller som gjort andra iakttagelser, är intressanta för polisen.

Mer läsning

Annons