Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinsten halverades för Persson invest

Vinsten i koncernen Persson invest blev 116 miljoner kronor lägre 2008 jämfört med året innan. Två anledningar till det minskade resultatet är stora förluster i sågverken och personbilsförsäljningen.

Annons

Turligt nog för den jämtländska fordons- och skogskoncernen så gick lastbilsrörelsen relativt bra under förra året. Den hjälper till att rädda upp vinsten som blir knappt 117 miljoner kronor. Samtidigt innebär resultatet nära nog en halvering av den vinst koncernen gjorde 2007.

De verksamheter som gått sämst 2008 i jämförelse med året innan är Persson invests sågverk och hyvlerier. Bara inom den verksamheten har vinsten minskat med 109 miljoner kronor på ett år. En stor anledning till tappet ligger i en minskad efterfrågan och sjunkande priser på sågade och hyvlade trävaror.

Även personbilsförsäljningen har gått sämre under 2008 jämfört med 2007. Förlusten inom affärsområdet blir drygt 20 miljoner kronor. Lastbilsförsäljningen däremot har inte tappat lika mycket och gick relativt bra förra året med en mindre vinstminskning jämfört med 2007.

Även skogsförvaltningen inom Persson invest har gått bra det senaste året. Vinsten där blev drygt 56 miljoner kronor varav nästan hälften kom från försäljning av skogsfastigheter. Totalt ägde Persson invest cirka 95 000 hektar skog vid årsskiftet 2008 och 2009.

Mer läsning

Annons