Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinentusiaster invaderade Gamla teatern

/
  • Det här glada tjejgänget från Östersund trivdes på Gamla teatern. Från vänster ser vi Emilie Sjöstedt, Jenny Sandström, Emelie Frisk, Isabell Bjöch och Matilda Lindqvist.
  • För första gången på tio år fanns en monter med viner från Österrike och Tyskland.
  • Årets vinmässa lockade många besökare till Gamla teatern på lördagen.Här är det Lennart Köpsén som häller upp champagne.
  • Karin Tegenborg Falkdalen är sektionsordförande i Munskänkarna.

Sorlet från hundratals besökare sprids i lokalen.

Jämtländska vinentusiaster tog över Gamla teatern, för tolfte året i rad, på lördagen.

– Det här blir allt större, säger Munskänkarnas sektionsordförande Karin Tegenborg Falkdalen.

Annons

Vill ni ha ett mått på hur populär tillställningen är?

Många av årets besökare passade redan nu på att boka biljetter till nästa år. Så hårt är trycket.

– Biljetterna nu tog slut någon redan i juli, säger Karin Tegenborg Falkdalen när LT träffar henne inne på Gamla teatern.

Portarna öppnade klockan 11.00 och stämningen steg snabbt. Det var finklätt och upprymt.

– För många är det här en heldag. Många kommer hit på dagen och så går de ut och äter i kväll. Vi har fått höra från stadens restauranger att många är bokade, säger Karin Tegenborg Falkdalen.

För första gången på tio år hade Tyskland och Österrike fått en egen vinmonter, och den drog många nyfikna besökare. Andra valde att besöka några av de vinseminarier som hölls under dagen. Där gavs tips om hur man på bästa sätt skulle kombinera olika maträtter till olika viner.

– Mathantverket är något som har fått ett uppsving i Jämtland. Och vi har flera lokala mathantverkare som håller till uppe på övervåningen. Kombinationen mellan mat och dryck lockar väldigt mycket, säger Karin Tegenborg Falkdalen.

Åldern varierade kraftigt på besökarna. Men det står klart att allt yngre människor lockas till mässan.

LT träffade ett glatt tjejgäng från Östersund i Emilie Sjöstedt, Jenny Sandström, Emelie Frisk, Isabell Bjöch och Matilda Lindqvist.

– Det är väldigt roligt att det händer något sådant här i Östersund. Det är lite annorlunda och det behövs, säger Matilda Lindqvist.

• Har ni haft kul då?

– Ja, verkligen! Det är kul att testa viner som man aldrig annars köper. Men det är också roligt att träffa nytt folk, säger Jenny Sandström.

Mer läsning

Annons