Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill utöka bussturerna till och från stan

Landstinget måste beställa mer busstrafik så det går att åka kollektivt på kvällar och helger till och från Östersund till fler orter i Jämtlands län.

Annons

Det skriver Thomas Andersson (C) i en motion till landstingsfullmäktige. Han pekar på att ett levande län kräver en levande landsbygd, men samtidigt som Östersund växer så minskar andra delar av länet befolkningsmässigt.

”För att göra det möjligt för ung som gammal att hitta ett bra boende även utanför Östersunds tätort krävs att länets kollektivtrafik utvecklas till att inte inrikta sig på arbets- och skolresor”, skriver han och menar att livet består av så mycket mer än jobb och utbildning.

Det är därför hög tid att skapa möjligheter att bo i en levande landsbygd samtidigt som man kan ha tillgång till Östersunds nöjes- och fritidsutbud, utan att för den skull behöva ha bil.

"Mindre orter behöver inte ha fullstora bussar eller direktbussar till Östersund för att få en tillfredsställande kollektivtrafik, anslutningslinjer till länstrafikens huvudstråk kan vara en godtagbar lösning för att öka tillgängligheten från flera orter.”

Han avslutar med att svensk kollektivtrafik har bestämt sig för att fördubbla kollektivtrafikens andel av resor, för att nå det målet krävs politiskt mod och prioriteringar som ger mer trafik för fler passagerare.

Mer läsning

Annons