Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi spelar dataspel som aldrig förr

/

Försäljningen av dataspel har ökat kraftigt hittills i år. Och trots att spelen blir allt dyrare fortsätter kunderna att konsumera.

Annons
Drygt en miljard kronor. Så mycket pengar spenderade vi svenskar på att köpa dataspel under årets första sex månader. Det innebär att värdet av spelförsäljningen ökade med hela 52 procent första halvåret 2008 jämfört med samma period 2007.
Patrik Liljekvist arbetar som ansvarig säljare på spelavdelningen på On Off i Östersund. Han har tydligt märkt av uppgången och väntar sig att år 2008 ska bli ett riktigt rekordår när det gäller försäljning av dataspel.
- Försäljningen har accelererat och jag räknar inte med någon nedgång framöver. Vi lider absolut inte av någon lågkonjunktur och folk köper spel som aldrig förr.
Patrik Liljekvist berättar att dataspelen blir allt dyrare men att det inte på något sätt avskräckt konsumenterna.
- Spelen blir bättre och bättre och det gör att folk är mer villiga att betala för dem. Spelen till Xbox och Play station 3 till exempel är högupplösta och de som handlar känner att de får ut ett annat värde än för ett par år sedan, säger han.
Patrik Liljekvist berättar att allt fler är beredda att lägga mellan 500 och 700 kronor för ett dataspel.
Även för dataspelsbutiken Game i Östersund har den ökade försäljningen märkts av tydligt. Linda Lindström är säljare och säger att kundunderlaget i dag är betydligt bredare än för några år sedan och att det i sin tur kan ha en viss betydelse för uppgången.
- Nu för tiden har vi spelare i alla åldrar. Allt från de allra minsta och uppåt. Vi har till exempel en stamkund som är 60 år och spelar jättemycket.

Mer läsning

Annons