Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi lovar utveckling och förbättring

/

Dagarna blir både längre och ljusare. Nu återvänder ljuset sakta men säkert till vårt län.

Annons

Till tolvslaget på nyårsafton brukar löften och utfästelser höra. Stora löften som är svåra att infria tänker jag inte ge. Däremot kan jag redan inledningsvis lova att vi på LT under 2010 ska fortsätta göra en redan bra lokal tidning ännu bättre.

Under året som gått har LT:s räckvidd glädjande ökat. Vår papperstidning lästes under 2009 dagligen av 47 000 personer. Samtidigt pekar också kurvan för vår digitala publicering, ltz.se samt vår e-tidning, också rejält uppåt. Tråkigt nog väljer dock en hel del unga vuxna numera bort sin morgontidning.

Ett löfte om utveckling och förbättring av din dagliga vän vid köksbordet hoppas jag ska göra att ännu fler inser att LT är den bästa dagliga lokala nyhetsförmedlaren.

Glädje, kris och sorg avbyter ständigt varandra i arbetet på en redaktion. En tjusning med jobbet är att inte veta vad som händer nästa sekund, att hela tiden vara beredd att hugga tag i stort som smått. Reportrar och fotografer ska finnas på plats där det händer. Det är grunden i all seriös lokal journalistik.

Jag vill att LT ännu tydligare än tidigare ska lyfta fram de lokala nyheterna från just din hembygd. Vi ska vara den främsta lokala nyhetsförmedlaren i vårt utgivningsområde. Det vi skriver engagerar.

LT ska vara en motor i samhällsdebatten. Därför är det viktigt att också dina åsikter har en plats på ltz.se samt i papperstidningen. Inläggen ska föra debatten framåt. Vi tillåter bland annat inte personangrepp eller hets mot folkgrupper. Tyvärr förekommer det allt för ofta när skribenten gömmer sig bakom en signatur. Vi kommer därför under kommande år att förändra kommentarsfunktionen på webben.

Det kommer att hända en hel del i LT under 2010. Så håll ögonen öppna.

Du som vill veta allt som händer lokalt och globalt behöver en mix av vår papperstidning och ltz.se. En del nyheter passar bättre på internet. Där vinner snabbheten. Papperstidningen är oslagbar för fördjupningar och längre reportage. Det innebär bland annat att det inte längre kommer att vara en självklarhet att det du läser i papperstidningen också återfinns på webben och tvärt om. Papperstidning och webb kommer i större utsträckning att leva sitt eget liv.

Trots lågkonjunktur kommer LT kunna redovisa ett ekonomiskt bra resultat för 2009. Inget tyder heller på att 2010 ska bli så mycket sämre. Ekonomisk trygghet innebär att vårt löfte om utveckling av ditt husorgan verkligen ska kunna infrias.

Gott nytt år!

Mer läsning

Annons