Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi följer alltid de spelregler som finns”

– Pelle Svensson känner nog sig lite åsidosatt för att vi inte lyssnar på honom som arbetsgivarrepresentant, säger Per-Henrik Bodin, c, som är vice ordförande i stiftsstyrelsen.

Annons

Per-Henrik Bodin anser inte att stiftet misskött sig på det sätt som Pelle Svensson gör gällande.

Han tror att en del av kritiken bottnar i en konflikt som finns mellan stiftskansliet och arbetsgivarorganisationen Församlingsförbundet, som Pelle Svensson företräder.

– Jag tycker inte att de fungerar som en arbetsgivarorganisation ska fungera. Det har jag också uttryckt och förstår att de kan vara sura på mig.

Per-Henrik Bodin berättar att Församlingsförbundet inte stöttat arbetsgivaren Härnösands stift i en fråga som gäller facklig ersättning utan att förbundet där ställt sig helt på ”den andra sidan”.

Därför, säger han, har stiftet och Församlingsförbundet lokalt ingen bra kontakt med varandra.

– Pelle har väl här tagit tillfället i akt att publicera sig, säger Per-Henrik Bodin och hävdar att stiftet alltid följer de spelregler som finns på arbetsmarknaden.

– Arbetsgivare och arbetstagare behöver ju inte alltid hålla med varandra men besluten behöver ju inte vara felaktiga för det.

När det gäller sammanslagningen av församlingar i Strömsundsområdet känner Per-Henrik Bodin inte att någon skugga faller på stiftet. De bristfälliga risk- och konsekvensanalyser som Arbetsmiljöverket slagit ner på har varit församlingarnas uppgift och inte stiftets.

– Vi från stiftet har mer varit inblandade i strukturomvandlingen och sammanslagningen, säger han och påpekar att Arbetsmiljöverket inte haft något att invända mot den biten.

Mer läsning

Annons