Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi börjar så smått bli vana vid flytt

Ford äger Volvo och Aston Martin. Amerikanska GM äger Saab och BMW äger Rolls-Royce.

Ingen, absolut ingen, skulle dock våga påstå att en Aston Martin är det samma som en Volvo eller att en BMW är det samma som Rolls-Royce.

Liknande förhållanden ser vi på mediemarknaden.

Annons

LT ägs liksom ÖP och 14 andra tidningstitlar av Mittmedia. Norska Schibsted äger bland annat Aftonbladet och Svenska dagbladet.

Ägarkoncentrationen i bilindustrin liksom medievärlden ger bland annat viktiga ekonomiska synergivinster.

Jag är ingen anhängare av koncentrerad mediemakt och mediemonopol. I detta ligger naturligtvis också risken för minskad mångfald. Men vi lever alla i en ekonomisk verklighet. Hur den ser ut nu behöver jag inte påminna om.

Om LT och ÖP kan samordna administrativa funktioner, IT-drift, tryckning av tidningarna samt gemensamt nyttja koncernens egna fastigheter så ger det, utan allt för avancerad matematik, resurser för oss att bedriva ett bredare lokalt journalistiskt arbete.

Att berätta vad som hänt i din hemby eller i ditt kvarter, att granska lokala makthavare och att ge dig de bästa reportagen är det viktigaste för oss.

Vilken morgontidning som ligger på frukostbordet eller vilken bil du åker i, är ett resultat av ett medvetet val från din sida.

Du som läser LT varje dag gör det kanske för att du liksom många andra insett att LT är bäst på lokala nyheter eller har den vassaste sport- och eller politiske redaktören.

Orsaken till varför just du valt LT kan vara många. Om du är nöjd med ditt val av morgontidning så berätta det för din omgivning.

Är du missnöjd med något vill jag att du berättar det för mig.

Från i dag produceras LT och ÖP i ett och samma tidningshus. Vi har lämnat våra trivsamma lokaler och trevliga grannar på Handelsbanken vid Stortorget.

I tidningshuset på Kyrkgatan har vi på LT tagit hand om hela tredje våningsplanet. Under den gångna helgen gick flyttlasset. Flyttexpressens armstarka personal har gjort ett jättejobb. Gamla redaktionslokalerna på Prästgatan skulle under lördagen tömmas under ett rasande tempo. Tillsammans med oss monterades och packades därefter allt upp igen.

Vi börjar så smått bli vana vid flytt. Det är inte mer än tre år sedan vi flyttade förra gången. Då flyttade vi från LT-huset på Rådhusgatan till Prästgatan.

Den som flyttat vet att man står där och vänder och vrider på allt för många små prylar.

– Kasta eller ha kvar, är den stora frågan.

Själv skulle jag i den situationen behöva förmyndare.

”Kan vara bra att ha”, har även den här gången varit en alltför vanlig fras som hörts från mitt kontorsrum....

Mer läsning

Annons