Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västjämte dömd för sexköp av tonåringar

Efter att ha betalat för samlag med två flickor, 15 och 16 år gamla, har en man bosatt i Västjämtland dömts för köp av sexuell tjänst. Tingsrätten dömer honom till sammanlagt 4 000 kronor i dagsböter.

Annons

En av flickorna ångrade sig direkt efteråt och mådde psykiskt dåligt. Av utredningen framgår att hon fick sömnsvårigheter, är ännu nedstämd på grund av det inträffade och nedvärderar sig själv.

Den andra flickan har under polisens utredning berättat att hon känt sig äcklad och deprimerad. Hon undvek att vara ute bland folk efteråt och kontakt med en kurator på ungdomsmottagningen har hjälpt lite. Båda ville komma bort hemifrån, på grund av bråk i hemmet.

Tjejerna kom överens om att annonsera på en kontaktsida att de var 18 år gamla samt att de skulle sälja sex. De fick flera svar men det blev inga kontakter annat än med mannen från Västjämtland som är i 40-årsåldern.

De bestämde att de skulle träffas då han befann sig i Stockholmsområdet, samt äta och övernatta hos honom. Priset skulle vara 2 000 kronor för var och en av tjejerna.

Enligt vad en flicka uppgav under rättegången hade han samlag med båda hela natten och i förutsättningar ingick att han skulle få göra vad han ville med dem.

Hon hade haft en liknande sexuell kontakt före mannen från Västjämtland.

När mannen hördes i samband med rättegången bekräftade han att kontakterna tagits på den webbsida där tjejerna annonserat. Han uppfattade dem som två tjejer sugna på livet men det var inget tal om sex.

Han utgick från att de var 18 år och de fortsatta kontakterna ledde till att han hade sex med båda. Vem som tog initiativ till detta minns han inte. Efter jobbet nästa dag gav han dem pengar till hemresa och mat.

Enligt mannen var det aldrig frågan om betalning för sex.

Tingsrätten konstaterar att båda flickorna på ett tydligt och tveklöst sätt berättat om att de redan i inledningen gjorde klart att de erbjöd sex för pengar.

Domstolen betraktar det som helt klarlagt att mannen betalat båda flickorna för sexuella tjänster, även om viss del av beloppet kan ha använts för deras hemresa och mat.

Men ingenting har framkommit som tyder på att han haft anledning att tro annat än att flickorna var 18 år.

Något skadestånd blir det inte eftersom flickornas krav ogillas av tingsrätten.

Mer läsning

Annons