Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världspremiär för Rolandz i Östersund

/
  • Det svängde rejält bland de par som vågade sig upp på dansgolvet under söndagskvällen.
  • Robert Gustafsson gjorde i går kväll debut som dansbandssångare som sitt alter ego Roland Järverup.

Bandet Rolandz startades som en hyllning till Robert Gustafssons karaktär Roland. I går var det världspremiär för dansbandet på Gamla teatern i Östersund. Och gäst var Robert Gustafsson.

Annons
Roland Järverup är för många känd som den lite tragiska och vilsna värmlänningen i Killinggängets film "Torsk på Tallinn". Robert Gustafssons-karaktären Roland älskar dansband – och vad passar då bättre än att hylla honom med ett alldeles eget band, Rolandz.
På söndagen var det världspremiär för bandet, som gästades av ingen mindre än Roland, Robert Gustafsson, själv.
Den blandade publiken trängdes längst bak för att höra och se Rolands debut som dansbandssångare. På dansgolvet dansade de som vågade till de gamla hits som Rolandz bjöd på.
Och Roland själv var nöjd med sin debut som dansbandssångare.
– Det var jättekul. Vi har repat lite tidigare i dag och lagt till låtar som har bra shuffle, för det är viktigt, sa Robert Gustafsson.
Men de som ville ha mer av Robert Gustafsson humor blev besvikna; det bjöds förvisso på ett och annat skämt mellan låtarna, men annars var det bara musik som gällde. Nu fortsätter Rolandz sin turné utan Robert Gustafsson, men det är inte otänkbart att han dyker upp igen.
– Jag kan absolut tänka mig att dyka upp som gubben i lådan och vara hemlig gäst någon gång, sa han.
På söndagens dansparty spelade, förutom Rolandz, jämtlandsbandet Jannez, som också är aktuella i SVT:s Dansbandskampen senare under hösten.

Mer läsning

Annons