Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världscupen ger ökat klirr i kassan för handlarna i Östersund

Handlare i Östersund har märkt av den stundande skidskyttepremiären i form av ett ökat antal butiksbesökare. Arrangören tror att många "upptäckte" staden under VM:et.

Annons
I helgen går startskottet för världscupen i skidskytte och premiärorten är Östersund. Ett tiotal nationsteam har kommit till staden en tid innan tävlingarna för att förbereda sig. Till skillnad från andra år när världscuptävlingar hållits i Östersund så verkar handeln tydligt ha märkt av det ökade antalet gäster.
– Vi känner av att det varit mer folk i farten. Det är fler inne och tittar i butiken och man har sett en del tyskar och kineser den senaste tiden, säger Andreas Rickt som är butiksanställd på Intersport i Östersund.
Han säger att de extra besökarna har märkts tydligast på vardagar när det normalt inte är så mycket folk ute och handlar.
Även på Ica traktören så har butiksanställda märkt en viss tillströmning av besökare.
– I lördags när jag jobbade märkte jag en hel del kunder i butiken som hade olika jackor med landsnamn på som verkade tillhöra de här besökarna, säger Lena Nordkvist.
Även på Systembolaget i Östersund har anställda noterat ett visst tillflöde av kunder.
– Det är ju inte så att det varit någon anstormning men jag har märkt av att det varit några fler än vanligt, säger Åsa Flodin som jobbar på Systembolaget i centrala Östersund.
Arrangören av världscuppremiären tror att uppsvinget inom handeln kan ha kopplingar till förra säsongens VM-tävlingar i Östersund.
– Det vi gissar är att många av de här kan ha upptäckt stan under VM:et. Förr när de varit här så har de kanske bara tränat och sedan åkt till campen och ätit havregrynsgröt, men nu tar de tar sig kanske tid att kika ner på stan eftersom de hann göra en del besök under VM och gillade Östersund, säger Patrik Jämteborn som är informationsansvarig hos arrangören.

Mer läsning

Annons