Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg iakttogs vid populärt friluftsområde

/

En varg har siktats i närheten av motionsspåren vid ÖSK-området. Iakttagelsen har anmälts till länsstyrelsen, som inte tyckte att det var så anmärkningsvärt.

Annons

Det var på fredagsmorgonen vid 9-tiden som en man var ute med sin hund vid stigarna en bit bort från Arctura i riktning mot Rannåstjärnen.

– När vi kom där satt en varg på stigen ungefär 15 meter ifrån oss, säger mannen.

Att det var en varg han såg och inte en hund är han ganska säker på, då han har jobbat mycket med hundar i sitt yrkesliv.

– Det var flera punkter i beteendet som gjorde att jag är säker på att det är en varg. Den har ett mer skyggt och dramatiskt beteende när den rör sig.

Vargen stannade heller inte på stigen utan kastade sig iväg ut i terrängen på en gång och han hann se vargen både framifrån samt siluetten av den.

– Jag ringde till länsstyrelsen och berättade vad jag sett och tillade att ”jag är helt nykter” för folk brukar ju inte våga säga att de sett en varg, säger mannen.

Men på länsstyrelsen tyckte de inte att uppgifterna var så konstiga.

– De sa att de inte tyckte det var så anmärkningsvärt.

Och det tycker inte mannen heller eftersom han sett en varg i Östersundstrakterna tidigare för några år sedan, en uppgift som sedan bekräftades av myndigheterna.

Mer läsning

Annons