Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdpersonal ska betala arbetskläder

Det blir inga gratis arbetskläder för personalen inom vård och omsorg i Östersunds kommun. Politikerna backade från sitt tidigare beslut.

Annons

I slutet av förra året beslutade kommunfullmäktige i Östersund att införa fria arbetskläder för de anställda inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet. Önskemålet om fria arbetskläder hade funnits länge och många anställda var glada när beslutet äntligen togs. Men glädjen blev inte långvarig.

LT berättade förra veckan att politikerna hade funderingar på att ta tillbaka sitt beslut om fria arbetskläder. Och så blev det. Under tisdagens sammanträde valde en majoritet av politikerna i vård- och omsorgsnämnden att backa.

– Vi har röstat för att inte införa fria arbetskläder, säger Abbe Elhachimi, s, som är ledamot i vård- och omsorgsnämnden.

Anledningen till vändningen är enligt politikerna att kommunen befinner sig i ett läge där ekonomin inte tillåter ökade kostnader. Till exempel så måste vård- och omsorgsnämnden spara 35 miljoner kronor i sin verksamhet under 2009 och 2010.

Abbe Elhachimi förklarar beslutet så här:

– Jag tycker inte att det är befogat med fria arbetskläder som läget är nu men så fort det ekonomiska läget är mer gynnsamt så kommer det här naturligtvis vara en sak som vi tänker på.

De politiker som tillhör oppositionspartierna i vård- och omsorgsnämnden reserverade sig mot beslutet.

Mer läsning

Annons