Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var tionde Miun-anställd upplever att de trakasserats

Nästan var tionde anställd på Mittuniversitetet upplever att de under det senaste året personligen utsatts för diskriminering eller trakasserier.

Annons

Av de 36 personer som uppgett att de utsatts uppger 45 procent att trakasserierna eller diskrimineringen kommit från en chef, 38 procent har uppgett att de trakasserats eller diskriminerats av en arbetskamrat.

De Mittuniversitetsanställda som utsatts verkar inte nöjda med den respons de fått. 79 procent har på frågan om de fått relevant hjälp efter trakasserierna svarat nej.

De aktuella siffrorna framgår av en färsk undersökning om den psykosociala arbetsmiljön som Mittuniversitetet låtit göra. Totalt har 576 enkätsvar inkommit.

I övrigt verkar personalen på Mittuniversitetet trivas. 54 procent av personalen instämmer helt eller delvis i att de har förtroende för deras närmaste chefs sätt att leda verksamheten.

De flesta anställda som har barn uppger också att de tycker möten förläggs på tider som passar föräldraskapet. Dessutom visar enkätundersökningen att personalen på Mittuniversitetet inte känner sig allt för stressade. 40 procent upplever att de i bland känner sig stressad efter arbetsdagen, medan 27 procent göra det ganska ofta. Tre procent känner sig aldrig stressade efter arbetsdagens slut.

Mer läsning

Annons