Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann 4,6 miljoner på Lotto

En östersundsbo gjorde en god investering i torsdags. De 24 satsade kronorna blev 4,6 miljoner efter lottodragningen. Nu går någon runt i Östersund med ett spelkvitto värt 4,6 miljoner i fickan.

Annons

Det var OKQ8 macken på Rådhusgatan som sålt miljonraden till en hittills okänd spelare. Raden var framslumpad av datorn och gav exakt 4 591 070 kronor. Dragningen var i lördags kväll och utöver helgens fina väder kunde vinnaren glädja sig åt ett tillskott i sommarkassan. Personen som lämnat in raden har inte använt något Spelkort så denne har ej kunnat nås av svenska spel som arrangerar lottodragningen.

– Spelkvittot är själva värdehandlingen när man har spelat utan spelkort, säger Pierre Jonsson som är vinnarambassadör hos lottoarrangören Svenska spel. I nuläget är det någon som går runt med ett kvitto i fickan som är värt 4 591 070 kronor. Det är kankse någon som inte har en aning ännu om att den vunnit. Vi på Svenska spel vill komma i kontakt med den personen så fort som möjligt för att kunna gratulera.

Pierre Jonsson är i sitt arbete som vinnarambassadör ofta i kontakt med miljonvinnare.

– När människor vinner belopp i storleksordningen 5 miljoner är det fortfarande ganska greppbart, man kan relatera till beloppet, säger Pierre Jonsson. Folk blir ofantligt glada för att de kan förverkliga sina drömmar. Sen blir det lite annorlunda med de riktiga storvinsterna i 100 miljonersklassen, det är ju belopp som är fantasisummor, då blir det svårt att ta in.

Så om du har ett rosa spelkvitto från lotto 1 dragningen i lördags med siffrorna 2 - 4 - 14 - 21- 25 - 26 - 34 i fickan är det läge att hålla hårt i den dyra papperslappen.

För kalenderbitaren så är vinsten ganska exakt 191 295 gånger insatsen, något som väl får kallas en hyfsad avkastning såhär i finanskristider.

Mer läsning

Annons