Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler stenade ihjäl höns i hönshus

/
  • Här har troligen den saknade hönan blivit ihjälslagen.
  • Lina Örjebo och Sara Morad, från Frösön, visar stenbumlingarna som kastats på hönsen.
  • Hönsen, som tidigare varit burhöns, är nu mycket skygga sedan de blivit utsatta för stenkastningen. Stenarna ligger kvar på golvet i hönsgården.

Någon har med stora stenar försökt att döda de fem hönor som 4 H gården på Frösön har i sin hönsgård. Fyra av hönorna är skadade och en höna saknas. Den blev troligen ihjälslagen utanför hönshuset.

Annons

Sara Morad och Lina Örjebo från Frösön gjorde en fasanfull upptäckt när de i tisdags morse kom till sitt sommarjobb på Änge gård på Frösön. Någon eller några hade rivit upp nätet till hönsgården och slängt in stora stenbumlingar bland hönorna.

En av hönorna är borta och fyra har sår och blodfläckar på olika ställen på kroppen. Utanför hönshuset ligger också två stenbumlingar med en massa hönsfjädrar på backen. Där har troligen den saknade hönan slagits ihjäl.

– Nu är resten av hönsen så rädda att vi kan inte komma i närheten av dem, säger de.

– Vi undrar vem som kan vara så grym mot försvarslösa djur, säger flickorna. Hur kan man sova på natten när man vet att man utsatt djur för lidande. Föräldrarna borde få reda på vad deras ungdomar gör på kvällar och nätter.

Nu är Sara och Lina mest rädda för att de hjärtlösa vandalerna ska komma tillbaka.

– Vi har ju hästar, killingar, marsvin och kaniner här och vi fruktar att samma sak som hände för några år sedan ska hända igen. Då hade några slagit ihjäl alla våra kaniner en natt. Flera av dem hade ungar. Vi hittade en kanin med en skruvmejsel genom kroppen, resten hade stampats ihjäl.

Änge gård har polisanmält djurplågeriet med hönsen och Sara och Lina har samlat bevis som man tänker visa polisen om de dyker upp.

– Det är saker som de slängt omkring sig medan de var här.

Nu funderar tjejerna hur de ska kunna bevaka sina djur.

– Vi borde ha bevakningskameror så vi kan se vilka filurer som kommer hit på nätterna, säger de.

Mer läsning

Annons