Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valot Invest: Ingen förändring för hyresgästerna

Exakt vad som kommer att hända med Fabös och de andra dotterbolagen i Skrindan är osäkert. Den nye vd:n säger att man nu måste jobba med att stärka koncernens svaga ekonomi.

Annons

Från och med i natt ägs koncernen Skrindan av Carnegies dotterbolag Valot invest. Det innebär att verksamheten i företagen Fabös och Norrvidden ska ses över.
Valot invests vd, Arne Berggren, blir tills vidare högste chef i Skrindan. Han säger att arbetet med att stärka koncernen ska börja omedelbart.
– Det viktigaste nu blir att stabilisera Skrindankoncernen och se till att den kan betala sina räntor och uppfylla sina åtaganden mot andra parter. Sedan får vi se hur mycket Skrindan förmår göra finansiellt.
Han säger att han inte är orolig för konkurs men konstaterar samtidigt att Skrindan har en klen ekonomi.
– Skrindankoncernen är finansiellt svag. Ett av skälen till att vi tog över var att vi skulle kunna stärka bolaget men jag ser ingen direkt fara för framtiden.
Arne Berggren tror inte att det kommer att ske några större förändringar den närmaste framtiden och att företagen kommer att drivas vidare ungefär som vanligt.
– Jag tror till exempel inte att man kommer att märka någon förändring som hyresgäst. Men det är svårt att säga vilka förändringar som kommer att ske framöver eftersom jag inte vet exakt hur Skrindan drivs i dag.

Mer läsning

Annons