Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallaelever gjorde bästa odjuret

/
  • Mia Nilsson och Magnus Eriksson från länsmuseet kom med famnen full av tårtor och presenter.
  • Varje elev fick också boken om Storsjöodjuret Birger. Ludvig Hansson och Anders Ainsworth kollar sina böcker tillsammans med fröken Lena Höjd.
  • Elevassistenten Heidi Finke hjälper till att dela ut tårtan.
  • ”Jiiiippi, vi vann”. Segerrusiga elever i klass 3–4 a på Valla­skolan har just fått reda på att de är segrare i skulpturtävlingen.

Vilken inledning på veckan de fick, eleverna i Vallaskolans klass 3-4 a, när personal från Jamtli kom in i deras klassrum med tårta och presenter i går morse. Det var priset för att klassen gjort årets bästa storsjöodjur i is och snö.

Annons

– Har vi verkligen vunnit skrek eleverna när det gick upp för dem att de var årets vinnare av skulpturtävlingen och man kunde börja stoppa munnen full av Storsjöodjurstårta.

– Jättekul att vi vann, säger klassföreståndaren Lena Höjd. Jag vet att eleverna har jobbat hårt med sin odjursskulptur.

Hon berättar också att klassen delade upp sig i grupper när det stod klart att man skulle vara med i tävlingen.

– Varje grupp ritade sitt förslag och så hade man omröstning vilket man skulle tävla med. Det vinnande förslaget byggdes upp i snön utanför klassrummet.

Tyvärr har blidvädret de senaste dagarna gjort att odjuret har försvunnit, men Magnus Eriksson och Mia Nilsson från länsmuseet berättar att de åkt runt och tagit bilder på alla bidrag innan de smälte ner.

– Vi tyckte att den här klassens bidrag hade mest humor och charm säger Mia Nilsson. Samtidigt måste man ge alla som varit med i tävlingen en eloge att de har lyckats få till en skulptur i den stränga kylan som var under tävlingsmånaden februari.

Förutom tårta fick klassen ett graverat vandringspris, en bok till varje elev samt andra vinster, men att döma av minerna på eleverna var nog tårtan bäst.

 

 

Mer läsning

Annons