Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad tycker du om att arbetssökande kan tvingas flytta över hela landet för att inte riskera att få indragen a-kassa?

/
  • Christian Andersson, Frösön:– Jag läste Littorins uttalande i morse och känner mig lite tveksam. Ofta bor man på en plats för att man trivs där och känner folk där och det vill man kanske inte flytta ifrån i första taget, säger han.– Men för vissa kan det säkert behövas en spark i baken för att de ska kunna vidga sina vyer och hitta ett jobb. Hursomhelst återstår det att se vad som händer, det lär nog bli mycket diskussion kring det här, tror han.
  • Micke Ohlsson, Östersund:– Det är väl både bra och dåligt. Det är bra om man kan erbjuda arbete åt människor, var det än må vara i landet, men det gäller att man också kan flytta, säger han.– Själv kan jag i dagsläget inte tänka mig att flytta om det enbart är ett arbete som det hänger på. Det måste finnas något mer som för mig till en plats, man måste tänka på saker som familj och boende också.
  • Ihsan Mohammed, Östersund:– Det är inte ett bra förslag. Det finns massor av anledningar för att man inte ska kunna flytta. Jag är förälder och har barn och skulle inte vilja flytta av det skälet, men det finns också andra anledningar till varför folk inte vill flytta.– Man måste ta hänsyn till olika människors behov, för de som är ensamma är det kanske lättare att flytta, men att de här ska gälla alla är inte bra. Verkligheten är inte så enkel som de vill få det till.

Annons

Mer läsning

Annons