Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad heter hunden?

/
  • Zelda och Mimmi var på promenad med Linda Pettersson.
  • Zelda och Mimmi var på promenad med Linda Pettersson.

Bland namnen på de fyrfotade favoriterna håller Molly fortfarande förstaplatsen.
Vi tog ett svep bland hundägare och frågade hur man tänker vid namnval på hunden.

Annons

– Namnet blev Nicke för att det var lätt att säga, säger Jan Nilsson när vi stöter på honom och Dvärgschnauzern Nicke. Jag tror det är vanligare att folk ger sina hundar vanliga människonamn nu än det varit tidigare, säger Jan Nilsson.

Med namn inspirerat från en legendarisk tv-spelshjälte spatserar Zelda, som är en Chinese crested dog, fram med Linda Pettersson och hundkollegan och dottern Mimmi.

– Mimmi har min dotter döpt men Zelda fick sitt namn efter att vi konsulterat en namnsöktjänst på internet, säger Linda Pettersson.

Jordbruksverket har ett register över hundar och kan således också se vad vi väljer att kalla de fyrtassade familjemedlemmarna.

– Ett namn som kommit starkt under det senaste året är Ester. Också Enzo och Kira har ökat i popularitet under 2014, säger Magnus Kindström, till TT. Han arbetar på Jordbruksverket vars register nu innehåller 791 000 hundar.

– Hundägare verkar annars vara väldigt traditionella i namnfrågan. Vi gjorde en jämförelse med tio i topp-listan för tio år sedan och det var i stort sett samma namn då som nu, säger Magnus Kindström

Mer läsning

Annons