Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Inte lösningen på alla problem

Vänsterpartiet och Miljöpartiet öppnar för Socialdemokraternas omtag, som går ut på att fritidsgårdarna ska hållas öppna.

Annons

– Vi kommer inte att sätta oss emot att man låter fritidsgårdarna vara öppna, säger Stefan Konradsson, Vänsterpartistiskt kommunalråd.

– När det stod klart att vi skulle spara fem miljoner kronor har vi främst diskuterat att det borde finnas möjlighet att ha kvar Ängsmogården i Torvalla.

– Att bygga en ny fritidsgård på Parkskolan kanske inte är helt fel heller. Men jag ska inte föregripa diskussionen i barn- och fritidsnämnden. Ledamöterna i nämnden får föra sitt resonemang.

Från Miljöpartiet hörs liknande tongångar.

– Nu har Socialdemokraterna sagt att dom prioriterar fritidsgårdarna. Tycker nämnden att det finns något som är viktigare att undanta har jag full respekt för det. Ska fritidsgårdarna undantas från besparingar har jag full respekt för det, säger Karin Thomasson, Miljöpartiets kommunalråd.

Men du har inget emot att fritidsgårdarna ska vara öppna?

– Nej absolut inte men nämnden sitter med sparbetinget och kunskaperna och dom måste få bestämma, säger Karin Thomasson.

Stefan Konradsson tycker det är mycket man kan fundera över när det gäller syftet med fritidsgårdarna och hur de ska användas.

– De måste vara till för barnen och ungdomarnas skull. Om det i sin tur gör att de springer mindre på stan är det positivt.

– Men det blir svårare om man ser fritidsgården som lösningen på alla problem, säger Stefan Konradsson.

Mer läsning

Annons