Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningen läggs ner

Utredningen om våldtäktsförsöket i Torvalla läggs ner.

Annons

Åklagare Eva-Lena Rimér har beslutat att lägga ned förundersökningen om försök till våldtäkt vid busshållplatsen i Torvalla centrum. En ung kvinna polisanmälde att hon 19 januari blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i samband med att hon väntade på bussen. Tre maskerade män hade överfallit henne, men lämnat platsen utan att brottet fullbordats.

Åklagaren konstaterar att utredningen har visat att målsägande och tre yngre män fanns vid den aktuella busskuren under cirka 20 minuter. Det finns flera vittnesiakttagelser av de fyra förutom för högst två minuter innan bussen kom och alla fyra steg på.

– De andra minuterna har det ju inte hänt någonting, det finns vittnesuppgifter som täcker dem från människor som rört sig i området och som gått förbi där, säger Eva-Lena Rimér.

De tre männen vid busshållsplatsen är identifierade och deras berättelser om vad som hände vid busskuren är inte förenliga med flickans. Det saknas också teknisk bevisning och finns ingen stödbevisning för målsägandens uppgifter.

Eva-Lena Rimér bedömer att ytterligare utredning inte kan antas förändra bevisläget på något avgörande vis och därför avslutas förundersökningen.

Mer läsning

Annons