Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningar om tre försvunna personer växer hos polisen

/

Den 37-årige man som försvann i Borgvattnet i oktober har inte återfunnits. Mannen är en av tre personer i länet de senaste åren som är fortsatt försvunna sedan spåren kallnat.

Annons

37-åringen anmäldes försvunnen torsdagen den 1 oktober och polisen saknar spår som leder vidare i utredningen.

– Han är fortfarande borta. Det har gjorts väldigt mycket och vi har sökt över ett stort område men inte hittat honom.

– Släkt anhöriga och övriga vänner har också letat, säger Kjell Wedin vid Östersundspolisen.

Mannen som är från Hammerdal anmäldes försvunnen i trakterna kring Borgvattnet i Ragunda kommun, ett område där han brukar jaga älg.

Hans bil och jakthundar hittades kort efter att han anmälts försvunnen. Bilen och hans ena hund påträffades vid Helgvattnet norr om Borgvattnet.

Bilen var uppställd på en sidoväg på vägen mellan Skallsjön och Fullsjön där den enligt polisen hittades av en bror till 37-åringen.

Hans andra hund hade letat sig till den gård i Borgvattnet där 37-åringen brukar bo under jaktperioderna.

Utredningarna om ytterligare två personer som försvunnit de senaste åren har växt hos polisen.

En kvinna född 1941, hemmahörande i Hudiksvall, är anmäld försvunnen från Norrälven i trakterna av Sveg där kvinnan har en sommarstuga.

Anmälan om hennes försvinnande gjordes den 2 augusti förra året i samband med att kvinnan vistades i sin fritidsbostad vid Norrälven. Även kvinnans hund är sedan dess försvunnen vilket förbryllar polisen något eftersom djur brukar dyka upp förr eller senare i såna här fall.

Den 3 november 2007 anmäldes en man född 1954, hemmahörande i trakterna av Gällö, som försvunnen i samband med en båttur på Sundsjön.

Platsen där mannen är bosatt, och som polisen utgått från i samband med spaningarna, heter Stamnäs och ligger vid Sundsjön.

– Båten återfanns men mannen är fortfarande borta, konstaterar Kjell Wedin.

– Det var inte så länge sedan vi kollade uppgifter om den här mannen och det har varit dykare på platsen. Men han har inte heller återfunnits, säger Wedin.

Då anmälan gjordes den 3 november 2007 fick polisen uppgifter om att mannen hade setts vid sitt hem Stamnäs en vecka dessförinnan.

Mer läsning

Annons