Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomhuslek i skolan får EU-pengar till internationellt samarbete

Tavelbäcksskolan har fått EU-pengar för ett internationellt samarbete. I november bär första resan av till Turkiet.
– Vi ska lära av varandra om undervisning utomhus, säger klasslärare Lars Landin.

Annons
– Vi ska studera hur man arbetar utifrån de kulturella skillnader och även de olikheter i skolsystemen som finns, säger Lars Landin, lärare som är med i projektgruppen på skolan.
Projektet kallas "Toys in nature" och meningen är att skolorna ska lära av varandra om hur undervisning kan bedrivas utanför klassrummet. Något som passar bra för Tavelbäcksskolan i Odensala vars profil är uteskola. Skolans mål är att vistas 25 procent av lektionstiden utanför klassrummet.
– Det känns jätteroligt att få vara med. Vi har varit med i liknande projekt och det ger mycket att få se hur kollegor i andra länder arbetar, säger Lars Landin.
Förutom Sverige och Turkiet deltar även Tyskland, Belgien, Wales och Italien i samarbetsprojektet. Första veckan i november åker fem lärare från Tavelbäcksskolan till Turkiets tredje största stad Izmir, för att se hur de arbetar där.
Turkiet är dessutom koordinatorland så meningen är att riktlinjerna ska dras upp där för resten av det två och ett halvt år långa samarbetet. Under denna tid ska resor till alla deltagande länder hinnas med och Sverige ska få besök under vintern 2010. EU-pengarna, totalt 22000 Euro, kommer att ge möjlighet till 24 resor.
En hemsida samt en broschyr om projektet ska tillverkas med elevernas hjälp. De kommer dessutom att ta del av det som lärarna lär sig under sina resor.

Mer läsning

Annons