Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Usel tågtrafik kan göra att turister utesluter länet nästa vinter

/

Vinterns krånglande tågtrafik kan sätta käppar i hjulet för turistnäringen i länet nästa vinter. Det befarar Jämtland Härjedalen Turism som vill att regeringen och SJ vidtar åtgärder för att förbättra kommunikationerna.

Annons

Årets vinter har varit en av de tuffaste säsongerna vad gäller tågtransporterna till och från turistorterna i länet.

I ett brev till infrastrukturminister Åsa Thorstensson (C) och SJ pekar Jämtland Härjedalen Turism på en egen undersökning bland turistentreprenörer i framförallt västjämtland. En undersökning som kan komma att göra att besökarna under kommande säsonger väljer andra destinationer än Åre eller andra fjäll i Jämtland.

Exempel:

• Många fick sin sportlovsvecka förkortad eller inte kunde vara på arbetet i tid när veckan var slut.

• Information från SJ och Veolia till de resande har överlag varit bristfällig. Det har varit svårt att nå SJ och andra tågbolag på telefon och information på internet har varit bristfällig.

• Toaletter som inte har fungerat på tågen, kallt i vagnarna och brist på mat och dryck.

”Att det ibland uppstår extraordinära situationer har vi förståelse för, men för oss är det viktigt att veta hur ni kommer att agera för att förebygga liknande situationer kommande säsonger och hur detta kommuniceras ut till gästerna så att de inte ska behöva tveka inför om de ska tåget även nästa säsong”, skriver Mats Forslund, vd på Jämtland Härjedalen Turism.

Mer läsning

Annons