Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprustning av Körfältet – en fråga för riksdagen

Riksdagsledamoten Gunnar Sandberg (S) kräver att staten skjuter till pengar för upprustning av bostäderna i miljonprogrammen.

Annons

– Många av bostäderna i miljonprogramsområden behöver upprustning. Det gäller till exempel området Körfältet i Östersund, som är byggt i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet, säger Gunnar Sandberg.

Han har ställt en fråga till bostadsminister Mats Odell (Kd) om han är beredd att satsa pengar på bostäderna i miljonprogrammen.

– Modernisering av miljonprogramsområden skulle öka attraktionskraften i bostäderna och göra dem energieffektiva, säger Sandberg och påpekar att det inte bara är företagsekonomiskt utan även samhällsekonomiskt lönsamt.

Mats Odell säger i sitt svar att han håller med om att en stor del av miljonprogrammets bostäder är i behov av upprustning och att det pågår en beredning av i regeringskansliet. Men något löfte om ekonomiskt stöd från staten lämnar han inte.

– Det är bra att ministern medger att dessa investeringar behövs, tidigare har man ju knappt velat erkänna det, säger Gunnar Sandberg i en kommentar.

Mer läsning

Annons