Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upphandlingen måste delvis göras om

Östersunds kommun har gjort fel i upphandlingen av den nya arenan. Det anser förvaltningsrätten som meddelade sin dom i dag.

Annons

Östersunds kommun beslutade, efter en upphandling förra året, att arkitektfirman Tirsén och Aili skulle få rita den nya arenan. Men Sweco architects AB överklagade beslutet. Bolaget anser att Östersunds kommun har antagit ett anbud som inte följer reglerna i upphandlingen.

Tirsén och Aili hade i sitt anbud lämnat två olika priser. Ett på 2 500 kronor per person och planerat möte. Men firman hade även lämnat ett pris på 6 000 kronor per person och möte när det handlade om akuta träffar med kort framförhållning.

Sweco anser att Tirsén och Ailis anbud borde ha förkastats eftersom det inte uppfyller de krav som Östersunds kommun har ställt i sin upphandling.

Den 10 december kom Swecos överklagan in till förvaltningsrätten och i dag, knappt tre månader senare, så har rätten avgjort ärendet. Förvaltningsrätten i Härnösand går delvis på Swecos linje. Upphandlingen behöver inte göras om helt men förvaltningsrätten anser att värderingen av anbuden måste göras om.

Mer läsning

Annons