Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppfräschad matsal på sjukhuset

/

Restaurang Kajutan på Östersunds sjukhus öppnade i går efter en rejäl ansiktslyftning för 3,5 miljoner kronor. Renoveringsarbetet är det första sedan byggåret 1972 och har pågått under sex veckor.

Annons

Nya fönster, nymålade väggar och ny golvmatta var några saker som mötte besökarna i matsalen i går.

– Vi har fått mycket beröm av gästerna. Främst för att det inte är lika bullrigt men många har också tyckt att det ser mer ombonat och inbjudande ut, säger Eva-Britt Borg-Björnsten, kostchef på jämtlands läns landsting.

Sänkt ljudvolym i lokalerna och bättre kösystem har varit två prioriterade åtgärder för att förbättra arbetsmiljön för personalen, men färgerna i matsalen och klädseln på möblerna är också utbytta.

– Färg och form är naturligtvis viktigt i en matsal. Är det en trivsam miljö smakar ju maten bättre också, säger Eva-Britt Borg-Björnsten.

Det finns även fler sittplatser än tidigare i matsalen, som inte bara är öppen för patienter och anhöriga utan även för allmänheten.

Mer läsning

Annons